Om maleren

Interessen for kunst er så gammel, som jeg kan huske.  På Lemvig-egnen, hvor jeg voksede op, har mange kunstnere igennem tiden holdt til og fortolket den storslåede natur – hvilket inspirerede mig til selv at gribe pensel og palet. 
Også sideløbende med et arbejdsliv som præst i folkekirken har jeg malet, men i stærkt begrænset omfang. Da jeg i 2017 stoppede her, gav det mig mulighed for en mere seriøs fordybelse i kunsten og kunsthistorien, dels ved at følge kurser og dels ved selvstudium.    

Jeg arbejder figurativt, let ekspressivt med akrylmaling på lærred og med et bredt motivvalg. Gennemgående er dog interessen for den symbolik, der opstår under fokusering på et motiv, og som ofte hjælpes på vej af overraskende sammenstillinger/tilføjelser i billedet.  I den forbindelse arbejder jeg gerne med et gennemgående tema.

Mange af min billeder kunne således samles under titlen “Åbninger”, for døre- og portåbninger og i det hele taget lysninger i natur og kultur (eller i et ansigt) har altid fascineret mig. Åbninger og lys, der kan udtrykke passage, håb, mulighed.

Ole Skov Thomsen